PERHEVÄKIVALTA JA PARISUHDEVÄKIVALTA – Opas ja esite uhriksi joutuneelle

Perheväkivalta on vakava asia. Lähtökohtaisesti pahoinpitelyrikokset ovat virallisen syytteen alaisia rikoksia. Myös parisuhdeväkivalta on rangaistavaa. Kaikki rikokset eivät tule kuitenkaan poliisin ja syyttäjän tietoon.

Parisuhdeväkivallassa rikoksen uhri saattaa tarpeettomasti syyllistää itseään tapahtuneesta. Pahoinpitely kuitenkin toistuu usein ellei asiaa ilmoiteta poliisille. Tutkintapyynnöllä rikoksen uhri auttaa itseään ja samalla usein myös pahoinpitelijää.

Kuinka asia etenee esitutkinnassa? Mitä poliisi tulee minulta kysymään? Miten esitän korvausvaatimukseni? Näihin kysymyksiin saat apua asianajajalta. Asianajajalta saat tietoa myös
lähestymiskieltoon, avioeroon, huostaanottoon, lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvistä asioista.

Oikeusapua yksityiseltä

Kun tarvitset lainopillista palvelua, voit kääntyä asiassasi myös yksityisen asianajajan puoleen. Apua tarvitsevan asianajokulut voivat tulla korvattavaksi joko:

Palvelumme eri tilanteissa

Asianajotoimisto Talviaro Oy on toiminut Kokkolassa jo 15 vuoden ajan. Hoidamme Kokkolan, Kalajoen, Ylivieskan, Seinäjoen ja Vaasan alueella mm. seuraavia asioita:

Perheväkivalta ja parisuhdeväkivalta – lisätietoa sivuiltamme

Näiltä sivuilta löydät useita oikeudellisia artikkeleita mm seuraavista aiheista:

Olemme myös facebookissa

Tulosta alla olevasta linkistä itsellesi esite

Esite perheväkivallan uhrille (pdf)

RIKOSASIOISSA SINUA AUTTAVAT

Asianajaja, varatuomari Mika Talviaro
puh. 044 3849 888

Huom! Mikäli kysyt meiltä neuvoa ilman aikomusta jättää toimeksiantoa, saat meiltä apua maksullisesta Lakipuhelimesta 0600-41041 (3,00 e/min+pvm).

Huomioi, että Lakipuhelimeenkin soittaessasi Sinun tulee kertoa nimesi ja myös vastapuolesi nimi. Lakipuhelimessa ei ole jatkuvaa päivystystä. Jos emme pääse vastaamaan, jätä tekstiviesti numeroon 0443849888 niin ilmoitamme Sinulle uuden soittoajan.